Terug naar overzicht

OCW steunt denktank hoger onderwijs

VSNU-voorzitter Sijbolt Noorda liet dit gisteren weten. Hij lanceerde het idee eind augustus. De academie is bedoeld als tegenhanger van wetenschapsorganisatie KNAW en is geïnspireerd door de Higher Education Academy in het Verenigd Koninkrijk. Docenten van hogescholen en universiteiten kunnen er volgens Noorda ‘best practices’ uitwisselen en ‘slimme manieren bedenken om het hoger onderwijs te organiseren en te sturen’.

Het ministerie kan nog niet zeggen hoeveel het haalbaarheidsonderzoek gaat kosten. ‘In de strategische nota staat te lezen dat het kabinet welwillend tegenover het idee staat, mits de hoger-onderwijsacademie wordt gedragen door het veld’, zegt een woordvoerder desgevraagd. ‘Exacte bedragen zijn nog niet afgesproken. Maar er zijn wel ambtenaren van OCW betrokken bij de ontwikkeling van het plan.’ [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?