Terug naar overzicht

Offensief tegen zwerfafval op Avans

De gebouwen van Avans hebben al een tijdje te kampen met zwerfafval, mede omdat er niet meer in elk lokaal een prullenbak staat. ‘Sinds het gescheiden inzamelen is het erger geworden’, geeft John Theeuwes van DIF toe. Er is een speciaal team opgesteld dat daar verandering in gaat brengen. Tussen 11.00 en 13.00 uur lopen zij rond in de restaurants op de Hogeschoollaan in Breda en de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Zij vragen iedereen die het restaurant verlaat om het afval in de afvalbakken te doen.

De teams blijven dit doen tot eind februari 2008. Na verloop van tijd zullen ze niet meer alleen rond lunchtijd in de restaurants zijn, maar worden ze ook op andere plekken en andere tijden ingezet. Tafelzetters met het verzoek om afval in de afvalbakken te doen, komen te staan op de tafels in de restaurants, in Xplora en het Grand Café. In Den Bosch zijn de afgelopen weken nog extra afvalbakken bijgekomen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?