Terug naar overzicht

‘Oh, dat hebben wij ook op school’

Zo’n 56 leelingen van Tilburgse middelbare scholen nemen deze week een kijkje bij de technische opleidingen van Avans in Tilburg. In groepjes van zeven en onder begeleiding van studenten voeren zij proefjes uit.

‘Oh, dat hebben wij ook op school’, zegt een jongen over het pasjessysteem tijdens de rondleiding door het gebouw. Hij is niet echt onder de indruk, maar Xplora vindt hij ‘wel aardig’. Twee meisjes uit zijn groep vinden alles wel erg op elkaar lijken. ‘Echt alle lokalen zien er hetzelfde uit, ik denk dat ik hier zou verdwalen.’

Buiten schiet een groepje scholieren plastic flessen de lucht in onder leiding van Willem Oppers, eerstejaars Technische Bedrijfskunde. ‘Ik heb de fles al een aantal keren van het dak kunnen halen vandaag’, zegt hij terwijl hij opnieuw een fles lanceert. Oppers had vandaag niets te doen. ‘Ik hoorde dat ze nog een student nodig hadden en vind het wel leuk om mee te helpen.’

De bedoeling van de diverse proeven is dat de scholieren meer interesse krijgen in technische opleidingen en op hun eigen school een technisch profiel kiezen. ‘Die proefjes zijn wel leuk, maar ik denk niet dat ik later iets met techniek ga doen’, zegt een meisje dat bezig is met het statisch maken van haar haar. ‘Alleen maar techniek, dat lijkt mij saai’, zegt haar vriendin.

Ook de komende dagen zullen nog diverse groepen middelbare scholieren een bezoek brengen aan de techniekhal in Tilburg of de ATGM-hal in Breda. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?