Terug naar overzicht

Open dag Avans druk bezocht

Fleur Boer is in januari klaar met haar mbo-opleiding. Na haar secretaresseopleiding wil ze Personeel en Arbeid gaan doen. Of Social Work, dat weet ze nog niet precies. Fleur besluit eerst maar op de vijfde verdieping te gaan kijken bij Social Work. Daar geeft een derdejaars student informatie over de opleiding.

‘Ze heeft veel verteld en ik kreeg best een duidelijk beeld van de opleiding,’ zegt Fleur. Toch heeft ze daarna nog wat vragen. Het lijkt wel een mierenhoop, zo druk is het in het inlooplokaal.  ‘Ik wil liever niet met kinderen werken,’ zegt Fleur tegen een student die uitleg geeft. Dat is volgens de student geen probleem. ‘Het is een brede opleiding, je kunt er heel veel kanten mee op.’ 

Hierna gaat Fleur naar de academie Economie en Management op de vierde verdieping, waar ook informatie gegeven wordt over de opleiding Personeel en Arbeid. Ze is erg te spreken over deze opleiding. ‘Als ik dit ga studeren kan ik later ook mensen gaan helpen, maar dan op een wat zakelijker niveau. Dat lijkt me leuk.’ 

Toch weet Fleur nog steeds niet wat ze volgend jaar gaat doen, als ze even later weer naar huis gaat. ‘Ik weet gewoon nog niet zeker of ik het zie zitten om verder te gaan studeren. Ik kan ook een baan gaan zoeken.’ 

In totaal steeg het aantal bezoekers van de open dag met 37 procent.  De kunstacademie in Breda kreeg 912 bezoekers en de locatie Lovensdijkstaat 1733. In Tilburg bezochten 506 mensen de Professor Cobbenhagenlaan. In Den Bosch kwamen 3878 mensen over de drempel. [WvdV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?