Terug naar overzicht

Open huis Juridische Hogeschool Tilburg

Voor de renovatie zat de Academie voor Beeldende Vorming van Fontys in het gebouw, ontworpen door architect Hugh Maaskant. Deze academie heeft ervoor gezorgd dat het op de monumentenlijst is gekomen. Het gebouw wordt nog steeds gebruikt om kunst te exposeren. Elk lokaal in het gebouw is ingericht volgens een thema: een stad met een bijzondere juridische achtergrond. Er is ook een rechtszaal. Tijdens het open huis wordt er een rechtszaak nagespeeld, waarbij een echte rechter zijn oordeel velt. De officiële opening van het gebouw wordt op 21 februari gedaan door minister Hirsch Ballin. Het open huis is van 15.00 tot 17.00 uur in het gebouw van de Juridische Hogeschool, Prof. Cobbenhagenlaan 205. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?