Terug naar overzicht

Spinning benefiet voor Dirk

Twee maanden geleden heeft Dirk te horen gekregen dat hij een ernstige vorm van hersenkanker heeft. Volgens dokters van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is hij in Nederland uitbehandeld. In Duitsland kan hij wel behandeld worden met een nieuwe, dure methode op het gebied van stamceltherapie. Die wordt door de verzekering echter niet vergoed.

Eén behandeling kost 2600 euro en Dirk gaat drie keer in de week naar Keulen om behandeld te worden. ‘Dit is voor een normaal mens niet te betalen’, zegt IBL-student Marlies.

Marlies en haar vrienden willen nu zoveel mogelijk geld inzamelen voor de dure behandeling in Duitsland. Op zaterdag 8 december organiseren ze een spinning benefiet. Telkens gaan twee teams van vijf personen een uur tegen elkaar spinnen en dat twaalf uur lang. Daarvoor laten ze zich sponsoren. Het geld dat ze ophalen gaat naar de stichting.

Een vriend van Dirk houdt op hyves een blog bij over het verloop van de behandelingen. Mensen die de stichting willen steunen, kunnen dat doen door geld over te maken op rekeningnummer 1367.87.215 t.n.v. Alles voor Dirk te Maassluis. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?