Terug naar overzicht

Stoppen van bibliotheekopleiding zorgt voor ‘onsmakelijk gevoel’

Het stoppen van de opleiding IDM was dit voorjaar een beslissing van de Raad van Bestuur en de directie van de AIM. ‘Zij hebben dat bepaald, maar formeel is het aan niemand gevraagd’, stelde voorzitter Jan Woolderink afgelopen week. ‘Voor het stoppen of beginnen van een opleiding is toestemming nodig.’

De academiedirectie wordt gevraagd in een gesprek toe te lichten hoe het komt dat de opleiding niet door de accreditatie is gekomen en of dit te vermijden was. De academieraad heeft wel beseft dat de aanwas van nieuwe studenten is gestokt. ‘Maar toch heb ik een onsmakelijk gevoel bij de afwikkeling’, stelde Woolderink. Hij wilde ook graag weten waarom Avans heeft besloten geen verbetertraject te volgen. Hij had liever gezien dat niemand meer tot de opleiding werd toegelaten, maar dat de overige studenten het diploma nog wel konden behalen.

De studenten krijgen nu een diploma Bedrijfskundige Informatica. Om die reden zijn drie IDM-studenten overgestapt naar de Haagse Hogeschool, alle anderen zijn bij Avans gebleven. Met hen zijn individuele afspraken gemaakt en zij kunnen hun studie gewoon afronden. Oorzaak van het stoppen met de opleiding is dat deze niet door de accreditatie kwam. Er zou een te grote overlap zijn met de opleiding Bedrijfskundige Informatica. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?