Terug naar overzicht

Vanavond eerste uitzending ‘bouwsoap’

‘Op dit moment worden we gevolgd door een cameraman.’ Maurice van Nistelrooy, derdejaars in Tilburg, is een van de tien studenten die elf afleveringen gevolgd worden door een camerateam van de zender TV&Co. ‘Ik doe mee aan het programma omdat het mij een leuke uitdaging leek. We hoeven niet te acteren en worden alleen gevolgd. Dat vind ik wel belangrijk.’

De tien studenten worden in deze eerste uitzending voorgesteld. ‘We zijn daarvoor allemaal kort geïnterviewd. Zo krijgen kijkers een beeld van wie wij zijn.’

Zelf hebben de studenten nog geen beelden gezien. ‘Ik zie het allemaal wel als het op televisie komt’, zegt Van Nistelrooy. Ze kunnen ook aangeven als ze iets echt niet uitgezonden willen hebben. ‘Dat is nog niet voorgekomen. Zoveel geheimen heb ik niet.’

De opzet van het programma is dat de studenten worden onderverdeeld in twee teams die onderling een competitie aangaan. De wedstrijd draait om de inhoud van de modules en de competenties zoals onder druk werken en creativiteit. In elke aflevering komt ook ‘de week van…’. Studenten filmen hiervoor met een eigen camera wat ze meemaken.

De studenten volgen tijdens de opnames de modules projectontwikkeling en intergraal detailleren. In de resterende afleveringen is te zien hoe er in de modules gewerkt wordt, de gastcolleges die worden gegeven en de bedrijfsbezoeken die plaatsvinden.

Van Nistelrooy denkt niet dat ze het project anders aanpakken omdat ze gefilmd worden. ‘Wat mij wel opvalt, is dat iedereen in de groep heel gemotiveerd is. Maar onze aanpak zal hetzelfde zijn als die van de andere projectgroepen.’

Monitor X wordt vanavond om 18.45 uur uitgezonden bij TV&Co. De uitzending is daarna ook terug te zien op de website van de zender. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?