Terug naar overzicht

Antilliaanse Avansstudenten delen ervaringen

Op de bijeenkomst zullen verschillende sprekers, die allemaal binding met de Antillen hebben, aan het woord komen. Volgens Nabila zou ze zelf veel aan een dergelijke bijeenkomst hebben gehad. ‘Ik kwam vier jaar geleden naar Nederland en net als veel Antillianen kende ik hier in het begin helemaal niemand. In het begin voelde ik me een beetje als het lelijke eendje, ik zat vaak alleen op mijn kamer. Ik miste zoiets als dit. Op deze avond kunnen mensen uit verschillende culturen elkaar leren kennen.’

Het initiatief is ook bedoeld om te laten zien dat de vooroordelen over Antillianen niet kloppen. Nabila: ‘Veel mensen hebben een verkeerd beeld van ons. Ik wil met deze avond laten zien dat er genoeg positieve Antillianen zijn. Normale mensen die hier komen om te studeren en hard te werken.’

Een aantal Antilliaanse studenten komen hun verhaal vertellen, waaronder twee studenten van Avans. Verder komen twee studenten die hun eigen bedrijf zijn begonnen. Zij brengen werkzoekenden in Nederland in contact met werkgevers op de Antillen. Ook de voorzitter van de Antilliaanse en Arubaanse studentenvereniging Passaat komt aan het woord.

Voor studenten die interesse hebben in een stage op de Antillen is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van Wereldstage en GPstart, allebei bedrijven die internationale stages verzorgen. Ook zijn er sprekers van het Curaçao Toerisme Bureau en de Stichting Studiefinanciering Curaçao. Nadat alle sprekers aan het woord zijn geweest zal er nog de mogelijkheid zijn om vragen te stellen.

Na het officiële gedeelte is er nog een borrel. Een Antilliaanse dansgroep zal een demonstratie geven en een dj zal exotische muziek draaien. Als je bij deze avond wil zijn wordt je verzocht om je aan te melden voor 10 december. Mail hiervoor naar dushi_ontmoeting@hotmail.com. Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. De avond begint om 19:00 in het Bredase studentenpastoraat. Het adres is Sint Janstraat 8, 4811 ZL Breda. [TS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?