Terug naar overzicht

Droefheid troef tijdens academieraad AIM

De academieraad gaat een brief sturen aan de Raad van Bestuur naar aanleiding van het vertrek van directeur Ed Bosschaart. ‘Wij vinden dat hij nooit een kans heeft gehad om zelfstandig vorm te geven aan de AIM’, stelde plaatsvervangend voorzitter Paul Lindelauf. ‘Wij hebben hem altijd gesteund en doen dat nog steeds.’

Moedeloosheid was troef tijdens de vergadering vanochtend. De raad weet zelf niet meer welke kant het uit moet met de academie. ‘We zijn een beetje murw’, verwoordde docentlid Jan Woolderink de terneergeslagen sfeer. ‘Elk besluit is beter dan geen. Dan weet je tenminste welke kant je op moet denken.’

De raadsleden discussieerden wat over hoe ze met het ophanden zijnde onderzoek naar de toekomst van de AIM moeten omgaan. Uit de vergadering kwam naar voren dat het grootste probleem een gebrek aan vertrouwen is. ‘Het vertrouwen in het bestuur is bij veel medewerkers weg. Wij kunnen de nieuwe mogelijkheden en kansen van het onderzoek nog niet zien’, omschreef docentlid Michel Witter. Woolderink: ‘Het belangrijkste is dat we zo snel mogelijk naar een ‘normale situatie’ toegaan. Zonder al deze onzekerheid over wat er in de toekomst gaat gebeuren. Al anderhalf jaar hebben we geen strategisch management gehad, alleen maar mensen die op de winkel passen.’

De nieuwe interim-directeur Titia Bredée kon de raad niet positief gestemd krijgen. Ook niet met twee taarten voor de medewerkers die het nieuwe inzetsysteem van docenten in orde hebben gemaakt.

Donderdag is er een personeelsbijeenkomst naar aanleiding van het vertrek van Bosschaart en het onderzoek naar de AIM. Daarin kunnen de medewerkers van gedachten wisselen hoe zij de toekomst zien. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?