Terug naar overzicht

Geen leven zonder MSN

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Microsoft. Deze week begint de softwaregigant met een nieuwe reclamecampagne met als doel om de bekendheid van MSN en andere Microsoft-diensten te bevorderen.

In Nederland maken maandelijks ruim 6,1 miljoen mensen gebruik van het chatprogramma. Bij elkaar voeren de gebruikers ruim 2,5 miljard gesprekken via MSN. Jongeren MSN’en gemiddeld zes uur in de week.

Verder blijkt uit het onderzoek dat jongeren de computer beschouwen als het belangrijkste apparaat in hun leven. Zij vinden de computer twee keer zo belangrijk als de telefoon en vijf keer zo belangrijk als de televisie. Iets minder dan zeventig procent gebruikt het internet als belangrijkste bron voor nieuws en vermaak.

Ook heeft bijna de helft van de jongeren wel eens een liefde leren kennen via MSN. [TS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?