Terug naar overzicht

Het nieuwe dak komt naar beneden

DIF-medewerker Marc Janssen heeft er goed aan gedaan vandaag een vrije dag te nemen. De twee panelen zijn precies op zijn werkplek neergekomen. ‘Normaal zit hij altijd op die plek. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als dat vandaag ook zo was’, zegt een geschrokken Walter. De panelen kwamen met veel kabaal naar beneden, toen een van de medewerkers de deur van de ruimte dicht trok. ‘Maar niet harder dan normaal’, zegt Bert Leene.

Het is niet de eerste keer dat er panelen naar beneden komen op de vierde verdieping van de nieuwbouw in Breda. Ook bij de twee naast liggende lokalen is dit gebeurd, een keer met veel waterschade tot gevolg. In het plafond liggen namelijk ook waterleidingen.

‘Wat als de volgende keer wel iemand onder de panelen staat, een student of medewerker’, vraagt Coen de Bruijn zich af. Hij en de andere medewerkers in de ruimte vinden dat het plafond gecontroleerd moet worden, voor er weer mensen in gaan werken. ‘Dit is levensgevaarlijk.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?