Terug naar overzicht

Iedereen is fotograaf

De tentoonstelling was eerder al te zien in het Zwitserse Lausanne, maar nu is de expositie dichter bij huis. In de Tilburgse poptempel 013 worden alle ontvangen foto’s in een continue stroom getoond. Als je een foto opstuurt krijg je vooraf bericht over hoe laat je foto ten toon wordt gesteld. Achteraf krijg je ook nog eens een webcamopname van het moment dat jouw foto vertoond werd.

Er zijn rondom de tentoonstelling ook nog diverse rondleidingen, lezingen, optredens debatten en workshops. Zo is er komende zondag een debat over fotojournalistiek. Onder leiding van Theo van de Zande, kunstredacteur van het Brabants Daglad, zullen fotojournalisten en bezoekers in debat gaan over het thema Are we all Photojournalist Now? Ook kan er een rondleiding door de fototentoonstelling worden gevolgd.

De tentoonstelling heeft ook nog een wetenschappelijk ondertoontje. De Technische Universiteit van Lausanne slaat de foto’s op in een grote database, waarmee ze nieuwe algoritmes voor het zoeken en analyseren van foto’s gaan ontwikkelen. Er worden 720 foto’s per uur getoond, en aangezien de tentoonstelling in februari een jaar loopt zijn dat nogal wat foto’s.

Nieuw is de mogelijkheid om ter plekke foto’s met je mobiele telefoon op te sturen. Via Bluetooth kunnen bezoekers foto’s uploaden die meteen worden getoond op grote schermen, buiten tegen het gebouw en op de website. Je five seconds of fame liggen dus voor het oprapen. Maar verwacht er niet te veel van, want we zijn állemaal fotografen.

De tentoonstelling We are all photographers now is nog tot 12 januari te zien in 013. Daarna zal de tentoonstelling nog diverse steden aandoen. Voor meer informatie zie: www.013web.nl of www.weareallphotographersnow.com [TS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?