Terug naar overzicht

Lekker duur zitten vergaderen

Studentlid Bastiaan Bezemer kwam met het feitje op de proppen, toen hij van een vriend begreep dat stoelen van het merk ‘Vitra’ niet als goedkoop bekend stonden. En verdomd, op de site van het bedrijf vond hij ze. Dertig vergaderstoelen à tweeduizend euro maakt 60.000 euro. ‘Maar Avans zal wellicht korting hebben gehad’, nuanceert hij zelf.

De AMR vergadert zelf ook op de lederen stoelen in de Tilburgse vergaderruimte, maar gaat toch navragen waarom voor deze stoelen gekozen is. John Theeuwes, hoofd van het Projectbureau Huisvesting, heeft ze eigenhandig uitgekozen. ‘Het was een besluit van de Raad van Bestuur om de ruimte representatief in te richten. Daar heb ik stoelen bij uitgezocht.’

Aan de inrichting van de vergaderzaal gingen wat stappen vooraf, vertelt hij. ‘Een interieurarchitect heeft voorstellen gedaan op basis van het programma van eisen. Daarin stond dat hier de ontvangst van externen, zoals de Commissaris van de Koningin, moest plaatsvinden. Daarom moesten de stoelen wat exclusiever zijn. Dan hangt er meestal een prijskaartje aan, dat is gewoon zo.’

De opdracht was duidelijk: het moesten goede stoelen zijn, geschikt voor lange vergaderingen. ‘Ze worden langdurig gebruikt. Een eenvoudige vierpoot was daarom niet geschikt. De kwaliteit moest goed zijn, daarom hebben we in dit geval voor een afwijkende stoel gekozen’, verklaart Theeuwes.

Ze zijn via de normale weg, het bedrijf Ahrend waar Avans een overeenkomst mee heeft, aangeschaft. Op de bureaustoelen van dat merk zitten veruit de meeste medewerkers van Avans. Die zijn rond de driehonderd euro per stuk.

Bezemer snapt dat er een apart budget voor de ruimte was vrijgemaakt. Maar uit ‘persoonlijke frustratie’ wilde hij het toch aan de orde stellen. ‘Er wordt bezuinigd op wat studenten aangaat. Wil ik meer dan tien contacturen, dan krijg ik te horen dat daar geen budget voor is. En een vergaderzaal mag werkelijk alles kosten. En wat staat daar nu in? Niets bijzonders, enkele tafels in een kring omringd door stoelen.’ De ruimte is in totaal voor 122.000 euro ingericht. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?