Terug naar overzicht

Multicultureel ‘nieuwjaarstreffen’ bij ATGM

Bart van den Bogaard, derdejaars Biologische en Medisch Laboratoriumonderzoek, zat vorig jaar ook in de organisatie van de multiculti-maaltijd. ‘We hebben geleerd van die eerste keer en een aantal dingen verbeterd’, vertelt hij. De nieuwe organisatoren hebben vooral meer gedaan aan promotie van het evenement. ‘Vorig jaar viel het aantal bezoekers tegen, nu zijn we al de helft van de kaarten kwijt dus dat gaat goed’, meldt Van den Bogaard. ‘Mensen vonden de eerste editie leuk, dat wordt doorverteld.’ Omdat de organisatie dit keer niet alleen bestaat uit tweedejaars, maar ook uit eerste- en derdejaarsstudenten, is het bereik groter. ‘Meer studenten horen ervan.’

Ook dit jaar koken studenten van buitenlandse afkomst eigen gerechten. ‘Net als vorig jaar is er Afghaans en Irakees eten. Nieuw dit jaar zijn onder andere Italiaanse en Surinaamse gerechten’, zegt Van den Boogaard. Ook Nederlands staat in januari op het menu. ‘Tijdens de vorige multiculti-maaltijd werd er gevraagd waarom er geen Nederlands eten was.’

De multiculti-maaltijd wordt gehouden op 9 januari in de ATGM-hal, vanaf 17.00 uur. ‘Het is tegelijkertijd ook een soort start van het nieuwe jaar voor de academie’, zegt Van den Bogaard. Medewerkers en studenten van ATGM die nog geen kaartje hebben, kunnen die aanstaande woensdag, tijdens de pauze, kopen in de ATGM-hal of via een van de organisatoren, hun namen staan op de poster die hangt op verschillende plaatsen binnen de academie. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?