Terug naar overzicht

Ontwerp Bouwkundestudenten op Boomerangkaart

Voor de landelijke ontwerpwedstrijd werden jongeren, kunstenaars en professionals opgeroepen om een Boomerang freecard te ontwerpen voor oneMen. Uit negentig inzendingen werd door een onafhankelijke jury het ontwerp van Wolters en Lavrijssen gekozen. ‘Waarschijnlijk ligt ons ontwerp vanaf 17 december ook in de Avansgebouwen, tussen de andere kaarten’, zegt Lavrijssen.

Dat twee Bouwkundestudenten een ontwerpwedstrijd winnen is best uniek. ‘We vonden het een leuke opdracht om mee te beginnen’, vertelt Lavrijssen. ‘Maar we hadden totaal niet verwacht dat we zouden winnen.’ Hij is momenteel aan het afstuderen maar werkt in de avonduren samen Wolters aan hun net opgestarte Architectuur- en Designbureau Rood&Rood , vernoemd naar de haarkleur van het duo.

‘Behalve van architectuur houden we allebei ook van fotografie en design. Die gebieden proberen we te combineren’, vertelt Lavrijssen. ‘Het bedenken van een concept is voor alle drie bijna hetzelfde.’ De twee hebben tijdens stages wel wat geleerd over photoshop en fotografie. ‘Maar het meeste leren we door gewoon te proberen.’

De student hoopt dat ze door het winnen van de wedstrijd, ook andere opdrachten gaan krijgen. ‘We wilden Rood&Rood rustig opbouwen, maar nu kun je eerder spreken van een snelle start.’

De Bouwkundestudenten hebben ook een reis naar Uganda gewonnen. ‘We moeten nog kijken wanneer we dat gaan doen’, zegt Lavrijssen. ‘Ik ben nog aan het afstuderen en Tom heeft het druk met zijn vervolgstudie aan de Technische Universiteit Eindhoven.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?