Terug naar overzicht

Samenwerking Vedior en Avans voor Associate degree

Afgelopen september ging de Ad in Den Bosch van start met een klas van 27 studenten die via Vedior bij Avans waren terecht gekomen. Begin februari 2008 start weer een nieuwe groep studenten met de tweejarige opleiding.

In februari van dit jaar kreeg Avans groen licht van het ministerie om in september als enige in Nederland met de Ad Financiële Dienstverlening te starten. ‘In juni kwam Vedior erbij’, sprak André Gehring, directeur van de Academie voor Management en Bestuur, bij de ondertekening. ‘We hebben snel doorgepakt en een klas gevuld. De resultaten van de studenten zijn wisselend, maar overwegend positief.’

‘Het is mooi dat we deze verliefdheid naar elkaar nu op papier zetten’, zei Gehring. Vedior regiodirecteur Raymond Wijnands had het over een unieke combinatie van werk en opleiding. De studenten zijn door Vedior gedetacheerd bij banken. ‘Ze zijn anders dan reguliere studenten’, zei Wijnands. ‘De Ad is ook anders dan reguliere opleidingen.’

De Ad Financiële Dienstverlening leidt op tot financieel adviseur. Studenten halen tijdens de opleiding de wettelijk vereiste WFT-diploma’s (Wet Financieel Toezicht), die sinds 2006 verplicht zijn. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?