Terug naar overzicht

Stages: van gevangenis tot Kunstbende

Gratis pennen, kaarten, pepermuntjes, lekkere hapjes en veel informatie. Dat is kort gezegd wat de eerste- en tweedejaarsstudenten Social Work mee krijgen van de oriëntatiemarkt die vandaag wordt gehouden bij St. Joost in Breda.

Veel verschillende instellingen, bedrijven en stichtingen worden vertegenwoordigd door meerderdejaars die er zelf stage hebben gelopen. ‘Dat vind ik ook het goede aan deze oriëntatie’, zegt Heidi Wagemakers, eerstejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening. ‘Studenten vertellen uit hun persoonlijke ervaring of iets een goede stageplek is en wat je daarvan kunt verwachten.’

Veel studenten hebben van tevoren nagedacht bij welke stands ze zeker even willen gaan praten en zijn zeer te spreken over de voorlichting die gegeven wordt door andere tuchtschool Den Hey-Acker, Stichting Kop, Slachtofferhulp Nederland, de reclassering, Kunstbende en het GGZ.

Wel vinden de meeste studenten het lastig dat de oriëntatiemarkt wordt gehouden bij St. Joost en niet aan de Hogeschoollaan. ‘Het is dat ik met iemand mee kon rijden, ik wist zelf niet waar het was’, zegt Wagemakers, terwijl ze met een flink pakket folders terugloopt naar de parkeerplaats. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?