Terug naar overzicht

Studentenbonden steunen Terpstra niet

Doekle Terpstra, prominent CDA-lid en voorzitter van de HBO-raad, riep in dagblad Trouw op tot een maatschappelijk front tegen de ‘verWildering’ van Nederland. Maar de studentenlobby staat niet te trappelen.

‘Wij zijn geen politieke jongerenorganisatie’, aldus voorzitter Lisa Westerveld van de Landelijke Studenten Vakbond. ‘We hebben misschien de naam links te zijn, maar dat valt wel mee. We blijven neutraal als het om andere onderwerpen dan onderwijs gaat.’

De LSVb moest een standpunt innemen, omdat anti-racismestichting Nederland Bekent Kleur daar expliciet om vroeg: oprichter René Danen zei op de website van het Nijmeegse universiteitsblad VOX dat hij de LSVb om steun zou vragen. Danen is oud-voorzitter van de LSVb.

Desgevraagd zegt ook voorzitter Bastiaan Verweij van studentenkoepel ISO dat zijn organisatie zich afzijdig houdt. ‘Wij hebben goed contact met de PVV, zoals met alle partijen. Als we politiek iets voor elkaar willen krijgen, hebben we ook de PVV nodig.’[BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?