Terug naar overzicht

‘Versoepel bijverdienen voor studentondernemers’

‘Als een studentondernemer nu met zijn winst een tientje boven de limiet komt, wordt hij zwaar beboet’, zei CDA-kamerlid Jan Jacob van Dijk gisteren tijdens het debat met minister Plasterk over de strategische agenda hoger onderwijs. ‘Dat kan eerlijker’.

Hij kreeg bijval van coalitiegenoot PvdA. Kamerlid Marian Besselink zou de bijverdiengrens zelfs het liefst schrappen, maar begrijpt dat zo’n plan financieel onhaalbaar is. Haar partijgenoot Plasterk bevestigde dat. ‘Volledige afschaffing kost ons miljoenen.’ Wel wil hij kijken of de hoogte van de ‘boete’ kan worden aangepast voor studenten die de bijverdiengrens licht overschrijden.

Details over de bijverdienregeling komen voor de zomer in een aparte brief aan de Tweede Kamer. Wel zegde de minister toe studentondernemers meer tijd te gunnen voor het opmaken van hun jaarrekening: tot juli in plaats van tot maart. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?