Terug naar overzicht

Weg met de digitale asocialiteit

‘In de jaren zeventig leerden mensen voor zichzelf opkomen maar dat is een beetje doorgeslagen’, zegt Van Ditzhuyzen in het Brabants Dagblad. ‘We vergeten de ander en het is alleen maar ikke ikke ikke.’ Ze stoort zich eraan dat iedereen doet waar hij zin in heeft, zonder rekening te houden met anderen.

In De Dikke Ditz, de nieuwste versie van haar etiquettegids Hoe hoort het eigenlijk?, staan tips om ‘moderne middelen’ fatsoenlijk te gebruiken. Dus geen lange telefoongesprekken voeren als iedereen kan meeluisteren, geen emoticons in zakelijke e-mail, niet sms’en tijdens een gesprek en je relatie niet per sms beëindigen, geeft Van Ditzhuyzen als voorbeelden.

Een bankier die per sms ontslagen werd, pikte dit niet en stapte naar de rechter. Die gaf hem gelijk. ‘Hoe vaker dit gebeurt, hoe meer we eraan gewend raken en het gewoon gaan vinden’, zegt Van Ditzhuyzen. ‘Maar sommige dingen kúnnen gewoon niet.’ [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?