Terug naar overzicht

Dubbelexpositie van Zweitse Landsheer

Landsheer was behalve directeur van Cor Unum toch vooral ontwerper en kunstenaar. De succesvolle ontwerpen die hij voor het bedrijf maakte, zitten nog steeds in de collectie. Zijn melkset Jug en Mug was het eerste seriematige geproduceerde gebruiksgoed en is in 2007 weer in productie genomen. Ook zijn Boeketvaas (Jig Saw set) maken nog steeds deel uit van de collectie.

Van 1959 tot 1987 was Landsheer directeur van het bedrijf. Zijn dochter Lotte werkt er nu als productieleider. Zijn tachtigste verjaardag wordt aangegrepen om het complete oeuvre van Landsheer tentoon te stellen. De dubbelexpositie in zowel SM’s als Het Kruithuis toont een overzicht van zijn keramische ontwerpen en schilderwerk. De werken zijn tot 26 februari te zien. [CB]   

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?