Terug naar overzicht

Gratis warming-up tegen studieuitval

Met roc’s in de regio heeft Windesheim afgesproken dat leerlingen die willen vanaf februari terecht kunnen bij de hogeschool. Het lesprogramma op woensdagmiddag moet voorkomen dat ze straks door een gebrek aan theoretische basiskennis uitvallen als studenten elektrotechniek, industrieel productontwerpen, technische bedrijfskunde of werktuigbouwkunde.

Voor zover bekend is Windesheim de eerste instelling die met zo’n traject van start gaat. Scholieren hoeven niets voor de colleges te betalen. Ze zijn alleen wat geld kwijt aan studieboeken en readers. De collegereeks wordt afgerond met een tentamen, maar van selectie is geen sprake. ‘Ook scholieren die een onvoldoende scoren, zijn welkom’, licht een woordvoerder van Windesheim toe. ‘Die groep krijgt wel een bijspijkerprogramma op maat in het eerste jaar.’ 

Het traject wordt voorlopig alleen aangeboden aan mbo’ers die kiezen voor een techniekopleiding. ‘Het is natuurlijk ook een manier om die vakken een beetje te promoten’, geeft de woordvoerder toe. ‘Bovendien hebben andere opleidingen en faculteiten vaak al een eigen bijspijkerprogramma tijdens het eerste jaar.’ Het is nog niet duidelijk hoeveel mbo’ers er aan het project zullen meedoen. [TdO/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?