Terug naar overzicht

Kink in de kabel

Wat nu weer?

Dingemans: ‘We hadden te maken met een kleine storing, met grote gevolgen. Een belangrijke verbindingskabel tussen twee routers was dit keer de boosdoener. Hij deed het wel, maar niet helemaal zoals het hoort. Alsof je met iemand zit te bellen en de lijn kraakt. We hebben de kabel er tussenuit gehaald en nu doet alles het weer.’. even weer terug geplaatst en

Als die kabel er tussenuit kan, waarom zat die er dan überhaupt?

‘Die verbinding tussen de twee routers is noodzakelijk, maar omdat we alles dubbel hebben aangesloten kon de kabel er tussenuit. De verbinding loopt nu via een alternatieve weg.’

Komt dit door eerdere problemen?

‘Nee, het was weer een losstaand probleem. Iets wat maar zelden voorkomt. Doordat we al vanaf november problemen hebben met het systeem, komt het alleen wel weer op de grote hoop. Wij zijn hier dan ook helemaal niet blij mee.’

Wat hebben we eigenlijk van deze storing gevoeld?

‘In Breda en Tilburg lagen de telefoonlijnen eruit en lag het hele netwerk plat. Alleen in Den Bosch was er weinig van te merken omdat die locatie een eigen computercentrum heeft, dat in staat is om op eigen kracht te draaien.niets

Houdt het ooit op?

‘Ik hoop het. Zoals ik al zei zijn wij hier net zo min blij mee als de gebruikers. We doen ons best, maar tegen dit soort problemen kunnen we erg weinig doen.’ [RS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?