Terug naar overzicht

Mbo-studenten halen certificaat bij Avans

De studenten volgden het vak in het kader van de doorlopende leerlijn mbo-hbo. Ze kunnen daarmee makkelijker doorstromen van een mbo- naar een hbo-opleiding. Met het certificaat krijgen ze op het hbo vrijstelling. Het vak moet het ook makkelijker maken de examens voor WFT-diploma’s (Wet Financieel Toezicht) op hbo-niveau te halen. Die diploma’s zijn sinds 2006 verplicht voor financiële dienstverleners.

De studenten waren enthousiast over het bij Avans gevolgde vak. ‘Het wordt voor ons nu gemakkelijker straks aan te sluiten in het hbo. We hebben geleerd dat er op het hbo, meer dan op het mbo, een beroep wordt gedaan op je zelfstandigheid en je eigen verantwoordelijkheden.’

Het is de bedoeling dat mbo-studenten van het Koning Willem I College het volgende schooljaar ook het vak ‘belastingrecht particulier’ op hbo-niveau kunnen volgen en dat de samenwerking wordt uitgebreid naar de opleiding Accountancy. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?