Terug naar overzicht

Megabioscoop voor Den Bosch

Den Bosch heeft nu drie bioscopen: Euro Cinema (vijf zalen), De Verkadefabriek (drie zalen) en Theater aan de Parade (één zaal). De nieuwe bioscoop wordt deels ondergronds en deels bovengronds gebouwd. Bovenop komen appartementen. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Naast de bioscoop en de appartementen komt in het Paleiskwartier een hotel met 120 tot 140 kamers en een kantoortoren. Het plan, dat 75 miljoen euro kost, moet over drie jaar klaar zijn. Museum SM’s moet voor de plannen wijken.

In Tilburg is de Must See bioscoop begin december vorig jaar geopend. In Breda wordt op dit moment gebouwd aan een megabioscoop op het Chasséveld, die eind dit jaar geopend moet worden. Plannen voor een tweede bioscoop bij het NAC-stadion zijn voorlopig in de ijskast gezet. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?