Terug naar overzicht

Run op stagiairs

De strijd om stagiairs is heviger dan ooit. Studenten hebben hun stage voor het uitkiezen. Vooral in de sectoren ICT en techniek hoeven ze nauwelijks moeite te doen om een ‘droomstage’ te vinden. Ook in de bouw, zorg of financiën liggen de stageplaatsen voor het oprapen. Dat zijn ook de sectoren waar een personeelstekort heerst.

Stagiairs zijn in veel bedrijven nodig om het tekort aan vakmensen op te vangen. Bedrijven hopen dat stagiairs zich na hun stage willen binden aan het bedrijf. Volgens Stagemotor.nl is in de eerste weken van januari het aantal inschrijvingen van bedrijven die op zoek zijn naar stagiairs al 50 procent hoger dan normaal. De bemiddelaar verwacht dat januari de drukste maand ooit wordt. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?