Terug naar overzicht

Samenwerking Avans en technische bedrijven

Morgen ondertekenen GSI, Essent, VDL Steelweld, Control Techniques en zeven andere bedrijven een convenant met Avans. ‘Met een aantal bedrijven werken we al langer samen. Het is dus vooral een bevestiging van die samenwerking’, vertelt Han van Osch, projectmanager bij de ATM. Zo verzorgen werknemers gastcolleges en zijn er bedrijfsexcursies. Essent en de ATM werken bijvoorbeeld al een aantal jaren samen in de minor Energietechniek.

In het convenant staan vooral praktische afspraken. Het leveren van gastdocenten, aanbieden van stageplaatsen, maar ook meedenken over de herontwikkeling van curriculums. ‘Hier in de werkplaats komen presentatieborden voor de bedrijven, met onder andere vacatures en we gaan gebruik maken van elkaars apparatuur’, zegt Van Osch.

‘Vooral bedrijven in de technische sector willen samenwerken met het onderwijs. Ze zien er de noodzaak van in, er heerst in deze sector een krapte op de arbeidsmarkt’, vertelt Van Osch. Wel blijft het initiatief komen vanuit Avans. ‘Wij kijken wat we nodig hebben en benaderen daarmee de bedrijven. Avans moet geen bedrijvenschool worden.’ Het doel is voornamelijk dat de opleidingen weten wat er in de praktijk speelt. 'Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied', zegt Van Osch.

De eerste elf bedrijven ondertekenen morgen in de kapel van kunstacademie St.Joost in Breda het convenant. Naar verwachting komen er later dit jaar nog meer bedrijven bij. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?