Terug naar overzicht

Social Work op studiereis naar Brussel

Het is de eerste keer dat Social Work-studenten een meerdaagse studereis kunnen maken. Tweedejaarsstudenten Annelijn van Wanrooij, Ilse van den Elzen, Petra Miltenburg, Puck Timmermans en Sylvia de Mol zijn verantwoordelijk voor het programma. ‘We willen weten hoe ze in Brussel tegen social work aan kijken’, vertelt Annelijn.

Als activiteiten denken de studenten aan een stadswandeling met een dakloze gids, langs verschillende voorzieningen voor daklozen. Ook een paar uur vrijwilligerswerk doen staat op het programma. ‘De activiteiten tijdens studiereis zijn inhoudelijk en sluiten aan bij de opleiding, maar we gaan natuurlijk ook voor de gezelligheid. Naast onze blik verruimen, willen we elkaar beter leren kennen.’

De reis is bedoeld voor alle Bossche Social Work-studenten en -docenten. Er is plaats voor 29 deelnemers. ‘Dat heeft te maken met het aantal plekken dat er nog was in de jeugdherberg’, vertelt Annelijn. Voor Brussel is gekozen omdat de studenten het de eerste keer wat kleiner wilden houden. ‘Er zijn veel leuke dingen te doen, we willen ook onbekende kanten van de stad zien.’

De vijf Social Work-studenten wilden ervaring opdoen met het organiseren van activiteiten. ‘Dat misten we in de opleiding. De excursies die we organiseren met studievereniging La Divina Commedia vindt iedereen altijd erg leuk, daarom hebben we gekozen voor een studiereis.’

De reis duurt van 29 april tot en met 2 mei. De kosten zullen ongeveer 150 euro zijn, inclusief de treinreis, overnachtingen, ontbijt, activiteiten en enkele maaltijden. Inschrijven kan tussen 18 en 22 februari via a.vanwanrooij@student.avans.nl. Voor meer informatie kun je mailen of de vijf studenten aanspreken in de loungebar, maandag 28 januari tussen 14.30 en 16.00 uur, woensdag 30 januari van 10.00 tot 11.30 uur. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?