Terug naar overzicht

Stichting Professionele Kunsten naar Tilburg

De SPK is ontstaan na een fusie van de Noord-Brabantse Kunst Stichting (NBKS), de Vereniging van Brabantse Filmtheaters (VBF), de stichting Brabant Muziek (BraM) en het Literair Informatiepunt Brabant (LiBra).

De organisatie gaat zich vestigen in Tilburg. Als locatie is gekozen voor het Veemarktkwartier. Dat heeft de stuurgroep van de SPK onlangs besloten. Meerdere Brabantse steden hadden graag de nieuwe organisatie in hun gemeente willen opnemen. Op grond van de uitkomsten van een onderzoek is de stuurgroep eerst in gesprek gegaan met Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Uiteindelijk werd voor Tilburg gekozen vanwege de centrale ligging, de aanwezigheid van andere culturele voorzieningen, de ambities van de stad en de huisvestingskosten.

De nieuwe organisatie blijft zich inzetten voor stimulering en ontwikkeling van de letteren, de film en audiovisuele media, de muziek en de beeldende kunst in Brabant. Daarnaast zijn er plannen om zich toe te leggen op theater, dans, vormgeving en architectuur. De organisatie gaat ook alle provinciale incidentele subsidies op het gebied van de professionele kunsten verdelen. Er komen in totaal ongeveer dertig mensen te werken. [CB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?