Terug naar overzicht

Studenten naar Frankrijk voor marketingspel

In Markstrat werken studenten met virtuele bedrijven aan hun marktpositie. Meer dan honderd studenten uit heel Europa en de Verenigde Staten krijgen van maandag 21 tot en met vrijdag 25 januari de kans om hun bedrijven naar de top of in de grond te werken.

De groepjes met studenten van vijf verschillende nationaliteiten zetten de bedrijven in de markt. Bedoeling is om zo veel mogelijk winst te maken. Ze nemen virtuele beslissingen over hun product en marketingacties. Een computer berekent wat voor effect het besluit heeft.

Op vrijdag vinden de presentaties plaats en worden de resultaten bekendgemaakt. De beste ondernemer krijgt een gouden medaille. De groep die op de tweede plaats eindigt een zilveren.

Jaarlijks wordt het spel georganiseerd door Dukenet, een netwerk van negen buitenlandse universiteiten en hogescholen. [CB]

Het dagelijkse verslag verschijnt op de Punt site onder het domein Economie & Management.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?