Terug naar overzicht

Verpleging drukt medicijnen achterover

In het verleden bleek al vaker dat verpleegkundigen medicijnen op het werk gebruiken of meenemen naar huis. Steeds meer instellingen en organisaties beveiligen daarom de medicatie, door deze in de apotheek in afgemeten hoeveelheden te laten verpakken.

Toch blijkt ook dit systeem niet waterdicht. ‘Ik neem wel eens paracetamol met codeïne mee die is overgebleven na het overlijden of verhuizen van een bewoner. Als we ze terugsturen naar de apotheek worden ze toch maar vernietigd’, verklaart een bezoeker op de site Bijzijn.nl.

Uit de reacties blijkt dat er ook zwaardere medicatie wordt meegenomen, zoals slaapmiddelen Temazepam en Oxazepam. Ruim 60 procent geeft aan nooit medicijnen mee te nemen en 8 procent meldde dat zij collega’s dit zien doen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?