Terug naar overzicht

Voor de gezelligheid elkaar afknallen

Bij een LAN-party koppelen een aantal gamers hun computers aan elkaar waarna ze over een netwerk bestanden kunnen uitwisselen en spellen tegen elkaar kunnen spelen. De party is georganiseerd door Draadje Los, de studievereniging voor Informatica en Elektrotechniek. Vanaf negen uur ‘s ochtends zijn de studenten vandaag al aan het gamen.

‘We hadden eigenlijk op meer deelnemers gehoopt,’ vertelt Mark Hegge, een van de organisatoren en tweedejaars Informatica student in Den Bosch. ‘Er hebben zich elf man ingeschreven en er komen er dadelijk nog een paar. Misschien dat we het volgend jaar nog wel een keer organiseren maar dan moeten er wel meer man zijn. Hopelijk kunnen we de studenten Informatica in Breda er dan ook bij betrekken.’

De studenten zijn bezig met het spel Call of Duty 4, een first person shooter die zich afspeelt in het Midden-Oosten. Op grote televisieschermen van de school probeert een van de gamers zijn doelwit te raken met een automatisch geweer. ‘Derde keer is scheepsrecht!’ roept de student als hij de ander raakt. In een hoek van het lokaal begint zijn slachtoffer te vloeken.

‘Het populairste spel hier is waarschijnlijk Unreal Tournament, een futuristisch schietspel,’ zegt Mark. ‘We houden geen echte ranglijst bij maar ik denk dat Chino Zhang de beste speler is. Zelf speel ik ook mee maar niet zo veel. Ik ben niet zo’n hardcore gamer.’

Als Chino gevraagd wordt naar zijn prestaties bij Unreal Tournament blijft hij bescheiden. ‘Ik  weet niet of ik de beste ben. Ik stond wel hoog maar ik was volgens mij niet eerste,’ zegt de tweedejaars Informatica. ‘Vroeger speelde ik veel meer, tegenwoordig niet zo veel meer. Het liefst speel ik Starcraft, een strategiespel.’

Er is geen schema voor het spelverloop. Een van de gamers heeft het wel gehad met al die schietspellen en roept door de zaal: ‘Iemand zin om Starcraft te spelen?’ waarna een paar studenten besluiten dat ze daar wel zin in heeft. ‘Het gaat allemaal heel gemoedelijk,’ zegt Mark. ‘Het is natuurlijk wel een beetje zonde dat er niet zoveel man zijn gekomen. We zouden tot zeven uur vanavond doorspelen maar ik denk dat we eerder nokken. Dan gaan we in de stad nog wat eten en drinken.’ [TS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?