Terug naar overzicht

Vooral planjaar voor Lovensdijkstraat

De twee locaties aan de Lovensdijkstraat blijven van Avans, zoveel was ook vorig jaar al duidelijk. De Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu en de Academie voor Technologie en Management blijven op de nevenlocatie. Daarom moet er worden gerenoveerd, gesloopt en verbouwd. Waarschijnlijk komt er ook een stuk nieuwbouw. ‘Dat is een grootschalig project, wat Europees aanbesteed moet worden’, vertelt Jansson.

Voordat Avans een architect kan werven, waar bij EU-regelgeving 102 dagen overheen gaat, moet er een functioneel programma van eisen zijn. ‘Ik verwacht rond de zomervakantie een eerste structuurplan’, zegt Jansson. Pas daarna kan, wederom via Europese aanbesteding, gezocht worden naar een aannemer. Ook daarvoor staat een periode van 102 dagen.

Jansson ziet op voorhand twee knelpunten voor de verbouwing aan de Lovensdijkstraat: ‘We hebben op die locatie te maken met laboratoria. Hoe plan je de werkzaamheden zo dat studenten nog steeds toegang hebben tot het lab? Verder zit je met het tekort aan parkeerplekken. Dat wordt alleen maar groter wanneer een aannemer bouwketen op die plaats kwijt wil. Allemaal zaken waar we goed over na moeten denken.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?