Terug naar overzicht

Wetenschap is ook kunst

De dwarsdoorsnede van een tarwebloem, het embryo van een koe en subtropische Hollandse slakken. Het zijn drie voorbeelden die op het eerste gezicht niks fotogenieks hebben en waarvan Seeing Science het tegendeel bewijst.

Voor de wedstrijd, ter ere van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen in Amsterdam, zijn in totaal 297 foto’s ingestuurd. Uit de twintig beste inzendingen kiest een vakjury onder leiding van Phillip Campbell, hoofdredacteur van het Britse weekblad Nature, een winnaar. Stemmers kunnen via internet hun eigen keuze maken voor de publieksprijs. De uitslag wordt 25 februari bekend gemaakt.

KNAW-president Van Oostrom is alvast aangenaam verrast over het niveau van de inzendingen. Tegen de Volkskrant zei hij: ‘Ik vreesde eerlijk gezegd een hoop goedbedoelde huisvlijt. Maar het tegendeel gebeurde. Als je het geheel bekijkt, besef je weer eens hoe fascinerend de wetenschap is.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?