Terug naar overzicht

100 parkeerplekken erbij, 1.000 gewenst

‘Die hebben we nu wel, maar met openbare parkeerplekken in de buurt erbij. Niet exclusief voor Avans. Willen we dat, dan moeten we toch echt gaan uitbreiden’, stelt Theeuwes. Een optie daarvoor zou meerlaags parkeren zijn, op de plek van het huidige parkeerterrein. ‘In 2009 wordt het hele parkeerterrein aan de Hogeschoollaan opnieuw ingericht’, vertelt Theeuwes. ‘We willen dan meer plaatsen realiseren dan er nu zijn, maar hoe weten we nog niet. Meerlaags parkeren is één van de opties.’

De plannenmakers hebben naast dat lijvige plan meer om handen. ‘Ook op de Lovensdijkstraat staan er allerlei ontwikkelingen op stapel. Dus er liggen meer ijzers in het vuur.’

De zestig parkeerplaatsen, die achter de Hogeschoollaan waren gereserveerd voor bouwverkeer, zijn alweer beschikbaar. Waar de bouwketen staan, komen vanaf april nog eens vijftig extra plaatsen vrij. Ook op het terrein van Defensie tegenover Avans zijn sinds afgelopen maand honderd plekken bereikbaar. Het parkeerterrein vóór Xplora gaat vanaf april dicht, maar voorlopig denkt Theeuwes dat er genoeg plekken zijn. ‘Afhankelijk van de medewerking van de automobilisten.’

‘We hebben het geluk dat we nu in de tweede helft van het schooljaar zitten. De grote piek van de start van het schooljaar is voorbij. Het probleem concentreert zich nu op maandag en dinsdag. De rest van de week is er nauwelijks sprake van een probleem.’ Theeuwes denkt dat als iedereen zich aan de tips uit de vandaag uitgereikt flyer houdt, het probleem minimaal is. ‘Dan heb ik er vertrouwen in.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?