Terug naar overzicht

AIM: ‘Donderdag weten we meer’

Tijdens de academieraad stond alles in het licht van deze resultaten, die donderdag worden bekendgemaakt. De discussie over de laatste begroting van 2008 met een tekort van 815.000 euro is na vanochtend wel gevoerd. ‘We zijn het er wel over eens dat er kosten in staan die er niet in thuis horen’, sprak docentlid Paul Lindelauf, doelend op de extra directiekosten en reorganisatiekosten die volgens de academieraad bij de Raad van Bestuur moeten liggen.

‘Deze extra kostenposten moeten we niet accepteren, want die horen niet thuis in het reguliere proces’, vatte docentlid Jan Woolderink het samen. Daarnaast blijkt dat aan onderwijzend personeel twee ton minder is uitgegeven dan begroot. Bij het ondersteunend personeel ging het mis, dat liep door 450.000 euro extra kosten zwaar in het rood.

Het begroten gebeurde ook veel te voorzichtig naar mening van de raad. ‘Een bank gaat er ook vanuit dat er in een jaar tenminste duizend leningen afgesloten gaan worden. Geen enkel bedrijf heeft in januari alle bedragen voor 2008 binnen. Als je alleen meeneemt wat er getekend binnen is, dan heb je altijd een negatieve begroting’, stelde Lindelauf.

Uiteindelijk komt alles neer op de vraag hoe de onderzoekers van Holland Consulting Group de cijfers hebben meegenomen. ‘We moeten donderdag goed bekijken hoe zwaar de bedragen zijn meegewogen in het onderzoek.’ Naar aanleiding van het onderzoek neemt de Raad van Bestuur volgende week het besluit of de AIM blijft bestaan of wordt gesplitst. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?