Terug naar overzicht

Begrip voor verwijdering Mohammed-cartoon

‘Uit de diverse berichten over deze kwestie blijkt dat meerdere motieven een rol hebben gespeeld bij het verwijderen van de afbeelding’, zegt de PvdA-bewindsman. ‘Ik zie in dit incident geen bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting.’

De afbeelding stond op de website van het Delftse Studium Generale bij de aankondiging van een lezing van arabist Hans Jansen. Die lezing ging niet over cartoons of cartoonrellen, maar over het leven van Mohammed. SG-hoofd Coen Vermeren zei in universiteitskrant Delta: ‘Ik hou van de vrijheid van meningsuiting en van een vrij academisch debat, maar je gaat de spreker op deze wijze opzadelen met bezoekers die komen voor een cartoondebat. Je krijgt dan een discussie die afleidt.’ [BB/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?