Terug naar overzicht

Bestuursmodel Avans ter discussie

De Academie voor Deeltijd heeft al goedkeuring gehad van de Raad van Bestuur voor een dergelijke structuur. De academie werkt sinds kort met één directeur, Jan van Wijk, die wordt ondersteund door een MT. Docenten krijgen er daarin een taak als coördinator bij.

De Academie voor Gezondheidszorg (AGZ) ziet deze nieuwe structuur ook zitten en is al voorzichtig begonnen met het vormen van een MT. ‘Ik ben voor een drielaagse structuur. Meer mensen denken mee en je creëert een breder draagvlak voor besluiten’, stelt directeur Engelien Calis.

Op dit moment is AGZ bezig een onderwijsvisie en organisatieplan op te stellen. ‘Ik moet me met strategie bezig houden en daarbij alle functionerings- en beoordelingsgesprekken doen. Dat kost te veel tijd’, zegt Calis. Inmiddels is er een vacature voor een adjunct-directeur voor de academie geplaatst. Na het vertrek van Joke Hageman eind vorig jaar, was er nog geen opvolger benoemd.

Eind maart volgt er een conferentie over bestuursvraagstukken met verschillende academiedirecteuren. Dan wordt bekeken of de drielaagse structuur geformaliseerd kan worden binnen Avans. De directies gaan dit jaar bekijken hoe ze hun academies het beste georganiseerd kunnen krijgen. ‘Het inrichten van diensten en academies is dit jaar een van de belangrijkste onderwerpen’, stelt Marja Kamsma, lid van de Raad van Bestuur, in een brief aan de academies. [EvG]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?