Terug naar overzicht

De grote soa schrikkel testdag

Deze ‘soa schrikkel testdag’ wordt georganiseerd door de GGD West-Brabant. Als je tussen de 18 en de 25 jaar bent kun je de 29ste tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds binnenlopen aan de Schorsmolenstraat 6 in Breda.

Bij de mannen wordt een urineonderzoek uitgevoerd om te controleren op chlamydia en gonorroe en er wordt bloed afgenomen voor een syfilistest. De vrouwen moeten zelf een ‘vaginale swab’ doen (voor instructies klik hier) voor een chlamydia -en gonorroeonderzoek. En ook zij moeten bloed afstaan voor de syfilistest. De testresultaten krijg je een à twee weken later per sms binnen.

Als je twijfelt of je een soa hebt, of je kunt de 29ste niet, lees dan op 6 maart in de nieuwe Punt wat de symptomen van geslachtsziektes zijn en wat je er aan kan doen. Als je dan nog twijfelt, maak dan een afspraak met de GGD in jouw buurt. [TS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?