Terug naar overzicht

Even naar de wc? Laptop aan de ketting!

Linda Brouwers van het Leer- en Innovatiecentrum, waar Xplora onder valt, bevestigt dat het is voorgekomen. Ze kan alleen niet zeggen om hoeveel laptops het gaat. ‘Er zijn drie verschillende locaties van Xplora, daar heb ik geen idee van.’

Xplora is een openbare ruimte. ‘Dat klopt. Ook derden hebben toegang. Het is dus niet te zeggen of het medestudenten zijn die de laptops stelen.’ Brouwers vindt dat er ‘zware maatregelen’ genomen moeten worden tegen studenten die betrapt worden op diefstal. ‘Daar gaat een preventieve werking vanuit.’

Om diefstal tegen te gaan, kunnen studenten binnenkort locks lenen bij de servicebalie in Xplora. ‘Dan kunnen ze hun laptops vastleggen als ze even wegmoeten’, zegt Brouwers. Er zijn vijftien locks besteld. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?