Terug naar overzicht

Kantinedeur komt naar beneden

Het lijkt een heuse crimescene voor wie deze ochtend Avans binnenkomt. De rode gevaarlinten vallen meteen op. Direct daarna: de scheef staande draaideur naar de kantine. Pieter Goverse van projectbureau huisvesting staat verslagen naast de enorme gevallen toegangspoort. ‘Het bedrijf dat ze heeft gemaakt, is gebeld. Ze zijn er om half tien. Dan gaan we onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren.’

Eén van de eerste bezoekers van de kantine maakte vanochtend gebruik van de derde houten draaideur vanaf de hoofdingang. Bij het eerste zetje om deze in beweging te zetten, klapte hij naar beneden. ‘De bezoeker werd niet geraakt, de deur bleef gelukkig haken’, vertelt Goverse. Voor de zekerheid is hij nog extra gestut. ‘We gaan nu kijken of er iets gebroken is of dat de fout in het mechaniek zit. We gaan alle deuren nalopen, dus voorlopig blijven ze alle vier buiten gebruik.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?