Terug naar overzicht

Lovensdijkstraat volwaardige locatie

Na het eerdere vertrek van de mediatheek en vandaag de roosteraars, raakt het steeds leger aan de Lovensdijkstraat. De academieraad van ATGM is bang dat deze en andere voorzieningen niet terug keren na verbouw van nummer 61 en 63, zo bleek uit de vergadering van afgelopen maandag.

‘Je kunt verwachten dat voorzieningen zoals de catering en een ICT helpdesk aanwezig blijven aan de Lovensdijkstraat’, zegt Leo Jansson, projectleider nieuwbouw bij Avans. Hij maakt daarbij de vergelijking met het gebouw in Tilburg. ‘Daar zitten veel minder studenten als in de Lovensdijkstraat, maar ze hebben wel alle faciliteiten.’

De academieraad vreest dat studenten in de toekomst naar de Hogeschoollaan moeten voor gesprekken met hun studentdecaan. ‘Voorlopig blijf ik nog op de derde verdieping aan de Lovensdijkstraat 63 zitten’, zegt Bernard Broeders, studentdecaan van onder andere de ATGM. Hij heeft wel het gevoel in een ‘sterfhuis’ te zitten nu de eerste en tweede verdieping praktisch leegstaan. Broeders heeft ook al aangegeven dat er bij de verbouwingsplannen van de Lovensdijkstraat rekening moet worden gehouden met ruimte voor de decanen. ‘Dan zal ik twee dagen per week gaan werken aan de Hogeschoollaan en de resterende tijd aan de Lovensdijkstraat.’

De Raad van Bestuur van Avans heeft al eerder aangegeven dat er aan de Lovensdijkstraat een ‘mini-Xplora’ komt. De academieraad van ATGM hoopt dat dit ook betekent dat de boeken die specifiek voor de technische opleidingen zijn, terugkomen naar de Lovensdijkstraat. ‘Het zou mooi zijn als hier weer een mediatheek komt, studenten lopen toch minder snel naar de Hogeschoollaan om boeken in te zien’, was de mening van een van de docentleden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?