Terug naar overzicht

Nieuw P&O gaat zich meer profileren

De komende jaren ontstaat er een groeiende vraag naar docenten. Een grote groep docenten, de babyboomers, gaat binnenkort met pensioen. En het aantal studenten blijft groeien. Avans moet daarom een actief arbeidsbeleid gaan voeren en vakmensen proberen binnen te houden.

Het is een van de zaken die Mooten benoemd in zijn ‘afscheidsrapport’ Op weg naar één excellent P&O. ‘Avans zal werknemers moeten kunnen binden en boeien’, zegt Mooten. Avans en daarmee de P&O-afdeling moet een actief arbeidsmarktbeleid voeren, is de mening van de interim. ‘Het wordt geen P&O-feestje hoor. De academies zullen moeten meedoen, maar de dienst moet wel een voortrekkersrol nemen.’

 

Afgelopen jaar heeft P&O een begin gemaakt met de vernieuwing. ‘De hokjesgeest moest weg’, vertelt Mooten. Er is een duidelijkere indeling van de dienst gekomen, zodat de klant beter geholpen kan worden.

 

Voorheen waren er binnen de dienst allerlei verschillende subafdelingen. ‘Mensen konden hun vraag vaak op vijf plekken kwijt en deden dat ook. Er is nu een duidelijkere indeling in P-adviseurs, Loopbaan Adviescentrum, arbo en administratie.’ Vragen komen binnen via één loket. Op dit moment is de dienst ook bezig met het beter presenteren van de informatie die via de portal voor personeel beschikbaar is.

 

De financiële administratie wordt binnenkort overgedragen aan de financiële afdeling. ‘Het is vreemd dat die bij de P&O-afdeling lag. Nu zaten allerlei mensen, de een met een administratieve achtergrond, de ander met een P&O-achtergrond, mutaties uit te voeren. Niet iedereen wist evenveel van de regeltjes. Dit soort werk kun je beter door een administratieve afdeling laten uitvoeren.’

Tot nu toe hoorde P&O bij de Diensteenheid Personele en Administratieve Ondersteuning. Maar ook dat is verleden tijd. P&O wordt een eigen dienst, met een eigen directeur. Doetina van Kelle is vorige week begonnen als de nieuwe directeur van P&O.  

Mooten vindt dat er afgelopen jaar een hoop verbeterd is bij P&O, maar er liggen volgens hem nog ‘volop kansen’. Vooral het streven met één gezicht naar buiten te treden, is nog een behoorlijke uitdaging, denkt de vertrekkende interim-directeur. [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?