Terug naar overzicht

Valentijnskaarten voor het goede doel

Iedereen die zich meldt bij de tafels van Fight Cancer mag een Valentijnskaart uitkiezen. Op die kaart vind je een leuke tekst die iemand anders daar heeft achtergelaten. Daarna kan je zelf ook een boodschap schrijven voor iemand anders, die wordt opgehangen op het prikbord. Op die manier kan iedereen die wil een mooie Valentijnskaart krijgen.

Maar er is natuurlijk ook een goed doel verbonden aan de actie. ‘Eén op de drie mensen komt in aanraking met kanker’, zegt Emiel Oomen, oud-student Maatschappelijk Werk bij Avans. ‘We staan hier vandaag om donateurs te werven voor Fight Cancer. Met dat geld kunnen we onderzoek doen naar de bestrijding en voorkoming van kanker en maken we mensen bewuster van de gevolgen van deze ziekte.’

Na zes jaar Maatschappelijk Werk gestudeerd te hebben, is Oomen nu de Bredase vestigingsmanager voor Streetwise. Deze organisatie werft op een ludieke manier donateurs voor goede doelen. ‘Ik denk dat mensen genoeg hebben van de opdringerige manier van collecteren’, vertelt hij. ‘Bij acties als deze komen de mensen uit zichzelf naar je toe. Dan is het wat makkelijker om ze te interesseren voor een goed doel.’

Tot nu toe verloopt de actie bij Avans voorspoedig. ‘We staan hier pas een paar uur, en we hebben al een stuk of vijfentwintig nieuwe donateurs erbij. Vooral de mensen die in hun eigen omgeving met kanker te maken hebben gehad, tonen veel interesse in onze actie. Met die paar euro’s in de maand die je doneert kunnen zoveel goede dingen worden gedaan.’ [TS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?