Terug naar overzicht

Verkrachter Nederlandse stagiaires gepakt

De gepakte serieverkrachter maakte de hoofdstad van Suriname, Paramaribo, het afgelopen jaar onveilig voor stagiaires in dat land. Hij observeerde zijn alleenstaande slachtoffers eerst uitgebreid. Daarna vergreep hij zich aan hen en beroofde ze van onder meer laptops en mobieltjes. De dader zou vooraf ook gesprekken hebben gevoerd met de slachtoffers. Eén van zijn slachtoffers heeft hem tijdens een confrontatie op het politiebureau herkend.

Grote opluchting, want op 9 februari vertrekken Halouma Kanouch en Minke Starink, derdejaars Pabostudentes, naar Suriname voor hun stage. ‘Ik was gisteravond op stap, toen Minke me belde dat hij gepakt was’, vertelt Halouma. ‘Dat was toch wel een beetje een opluchting. Minke moest het meteen even kwijt.’

Het hield deed de twee niet zoveel, dat er iemand in Paramaribo op stagiaires uit was. ‘Er lopen overal wel gekken rond, en de kans dat wij hem tegenkwamen was erg klein.’ Al dachten hun ouders daar anders over. ‘Mijn ouders wisten het ook en die kregen het toch wel benauwd. Nu zijn zij ook gerustgesteld’, zegt Halouma. Van de begeleiders uit Suriname hadden ze er nog niets van vernomen. ‘Die wilden de zaak denk ik niet erger maken dan het is. Nu kunnen we onbezorgd op reis.’ [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?