Terug naar overzicht

‘Avans is niet onveilig’

Veiligheid in de breedste zin van het woord is het thema van Punt 08, die vanaf vandaag in de uitdeelbakken in de schoolgebouwen van Avans ligt. Onder meer de vertrouwenspersonen worden daarin geïnterviewd. Die bestaan dit jaar tien jaar.

Punt maakte ook een rondgang door de gebouwen van Avans. Hoe zit het met de brandveiligheid, inbraakgevoeligheid en de bereikbaarheid van vluchtwegen en brandblussers bij Avans? ‘We zijn begenadigd dat er weinig gebeurt met zoveel mensen’, aldus Gerard Smit, hoofdconciërge in Den Bosch.

Student Robbert Mouwen heeft het niet zo op veiligheid. Hij belegt in aandelen en als je veel geld wilt verdienen, moet je volgens hem juist risico’s nemen. ‘Hoe groter de risico’s, hoe groter de winst.’

Verder nog verhalen over de veiligheid in studentenhuizen, het uitgaansleven in de Avanssteden en hoe stagiaires sociale studies en verpleegkunde zich kunnen wapenen tegen agressieve patiënten. Derdejaarsstudent Integrale Veiligheid Koen van Wezel vertelt over een ontruimingsoefening die hij mede organiseerde bij voetbalclub Willem II.  

Voor de internationale studenten bij Avans staan in Punt 08 acht Engelstalige pagina’s. Voelen buitenlandse studenten zich veilig in Nederland en in hun eigen land? Nemen zij risico’s? In dit Engelstalige gedeelte lees je ook alles over geslachtsziekten (vrij veilig!), hacking en veiligheid in laboratoria. Last but not least interviewde Punt Bert Nous van het International Office, die in april met pensioen gaat. Hij kijkt terug op een veertig jaar werken in het onderwijs. ‘The fax machine in particular was a marvellous invention.’ [PM]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?