Terug naar overzicht

Computerbeveiliging bij bedrijven slecht gesteld

Digibarometer, een website waar bedrijven kunnen checken of hun beveiliging in orde is, becijferde dat 10 tot 15 procent van de bedrijven geen virusscanner of firewall heeft. Meer dan 20 procent heeft ook geen spamfilter om ongewenste e-mail tegen te gaan. Van de bedrijven blijkt 25 procent te maken te hebben gehad met virussen en spyware.

Heemskerk noemde dit ‘zorgwekkend’ bij het aankondigen van de campagne Digibewust. Die moet de sectoren die slecht scoren bij de computerveiligheid een handje helpen. Volgens Heemskerk blijken er vaak geen goede huisregels of formele afspraken te zijn over wachtwoorden en beveiliging. ‘Er is dus nog het nodige te verbeteren.’

De computerveiligheid van Avans Hogeschool laat ook nog wat te wensen over. In de nieuwe Punt 08, die vanaf morgen in de bakken ligt, wordt deze onder de loep genomen. [EvG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?