Terug naar overzicht

Eerste namen Lowlands bekend

Wie op 15, 16 en 17 augustus van plan is om naar Biddinghuizen te gaan, kan in ieder geval rekenen op de Amerikaanse bands Killswitch Engage en The National. Ook de Japanse feestband Asukusa Jinta komt optreden op het populaire popfestival.

Na vier jaar gemis kunnen de liefhebbers weer genieten van dans en theater. Er komen 15 theatervoorstellingen, waarvan er maandag 3 bekend gemaakt werden. De Toneelgroep Amsterdam komt optreden met hun show De Toneelblibliotheek. Hemert van Woudenberg met zijn show Fortuyn en Laura van Dolron met De Laatste Nachtmerrie.

Alsof dit nog niet genoeg is, wordt ook de Charlie-tent in ere hersteld. In deze tent krijgen twintig beginnende en debuterende muzikale acts de kans om zich te laten horen op Lowlands.

De tweede bioscooptent Echo keert ook weer terug. Deze biedt plaats aan 650 mensen. Overdag is er aandacht voor literatuur. Na het vallen van de avond worden er eigenzinnige films gedraaid.

Het aantal toegangskaartjes blijft hetzelfde als voorgaande jaren. Drie dagen Lowlands kost 132,50 euro. Tenzij je het ook wilt combineren met toegang tot Walibi World, dan kost het 152,50 euro. De rest van het programma wordt voor Pinkpop bekend gemaakt. [KvG]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?