Terug naar overzicht

‘Geen bewijs’ tegen terreurverdachte

De verblijfsvergunning van A. is ingetrokken. Zijn advocaat Fikken vermoedt dat de Pakistaan snel op het vliegtuig naar zijn thuisland wordt gezet, zo vertelt hij in BN/DeStem. Volgens de advocaat heeft Justitie te weinig bewijs om A. te vervolgen.

A. studeerde sinds september vorig jaar bij ASIS. Hij schreef zich een aantal weken geleden uit. De 26-jarige Pakistaan werd in verband gebracht met een internationaal jihadistisch terreurnetwerk, dat plannen zou hebben voor aanslagen in West-Europa. Het netwerk zou niet van plan zijn geweest aanslagen in Nederland te plegen. Het zou volgens Spaanse autoriteiten wel betrokken zijn bij de beraming van een zelfmoordaanslag op aanhangers van de vermoorde Pakistaanse oppositieleider Benazir Bhutto in Barcelona.

Volgens de advocaat erkent A. het contact met opgepakte Pakistanen in Spanje, maar ontkent hij elke betrokkenheid bij terreur. De Pakistaanse eigenaar van een Bredase belwinkel waar A. werkte, vertelt tegen BN/DeStem; ‘Hij was hier om te studeren, maar vooral om geld te verdienen. Ik denk niet hij iets met terrorisme te maken heeft. Als hij niet wordt vervolgd, moet de politie zijn naam zuiveren.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?